Mindenki függ valamitől

2013.04.02. 15:48

pic105866.jpgA birtoklásvágyat az ember egyik legpusztítóbb tulajdonságai közé lehet sorolni. Aki igazán szabadon akarja élni az életét, annak el kell tudni hagynia a tulajdonláshoz, sikerhez elismeréshez való ragaszkodását. Amikor valaki állandón valami "földi dologra" figyel, az minden bizonnyal függésbe került tőle. A függőség pedig ellentétes az emberi méltósággal. Mégis a mai világban rengeteg mindentől tud függeni az ember. Ilyenkor nem csak a cigarettára és a drogokra kell gondolni. Képesek vagyunk függeni a jóléttől, szokásoktól, emberektől.

Ha sikerül a függőségeinket a minimális szintre csökkenteni, akkor már attól sem fogunk függeni, hogy mások mit gondolnak rólunk, mit várnak el tőlünk, nem fogunk vágyni mindenáron a többi ember elismerésére és támogatására….ekkor lehetünk igazán önmagunk.Nem kell és nem szabad halálosan komolyan vennünk önmagunkat, gondjainkat, félelmeinket és a depresszív érzelmeinket.

A legtöbb ember ragaszkodik a sebeihez. Egyáltalán nem tudják elfelejteni sebzettségüket. Sokan szükségesnek érzik, hogy állandóan panaszkodjanak arra, aki megsértette őket. Ezzel a saját légkörüket is borússá és negatívvá alakítják. Aki megszabadul a függőségeitől, az képes lelki nyugalomban élni, higgadtan reagálni a személyét ért bírálatra vagy elutasításra. Nem esik pánikba minden egyes kritika miatt. Nem érzi azt, hogy fenyegetik,nem retteg attól, hogy kihúzzák a lába alól a talajt. Aki meg tudja tartani a kellő távolságot mindentől, le is tudja győzni az eléje gördülő „akadályokat”.

Sokan megmakacsolják magukat egy-egy heves vitában. Úgy vélik, súlyosan vétenének maguk ellen, ha nem állnak ki vélt vagy valós igazuk mellett.Aki bízik az igazságban, higgadt marad egy vitában, nem pedig lemondó. Mindig lesznek egymásnak ellentmondó álláspontok. Az igazságot pedig  pont a két vitatkozó fél álláspontjai között kell keresni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bociga.blog.hu/api/trackback/id/tr765189028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása